Home           B&B           Bunde           Foto's       Contact  en reserveren  

BUNDE & omgeving

Het mooie zuid-Limburg

BUNDE

Bunde ligt in de gemeente Meerssen,  centraal gelegen in het ‘land zonder grenzen’, even ten noorden van de stad Maastricht, en ongeveer even ver van Valkenburg aan de Geul. De centrale ligging maakt Bunde niet alleen makkelijk bereikbaar, maar biedt ook ongekende mogelijkheden voor uitstapjes: de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel zijn voor een ervaren fietser gemakkelijk bereikbaar, Luik en Aken bevinden zich op nog geen half uur rijden met auto of openbaar vervoer, Vianden, Clervaux, Echternach en Givet zijn nog geen dagreis verwijderd.

 

 

VALKENBURG

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister.

 

MAASTRICHT

Maastricht ligt in het hart van Europa. Daar waar culturen, talen en smaken samenkomen en lokale bewoners, toeristen en levensgenieters elkaar ontmoeten.

 

LIGGING

De B&B ligt 0,5 km. vanaf de afrit het station van Bunde, 1 km. vanaf de afrit van de A2, niet ver van steden als Maastricht en Heerlen, Aken en Luik, maar ook vlakbij toeristendorpjes als Valkenburg en Gulpen.

 

OP LOOPAFSTAND

In het dorp Bunde is op loopafstand een supermarkt, een bakker (met lunchroom), een slager, een groentewinkel, een Chinees restaurant, diverse cafés, bloemenwinkels en kapsalons en bankkantoren.

 

VERVOER

Het station is 0,5 km. ver, de bushalte is naast de B&B en de oprit van de A2 ligt zo'n km. weg.
Wandelen en fietsen kan vanuit de B&B via diverse routes en op 5km. afstand ligt het vliegveld van Maastricht.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN & UITJES

Naast kasteel Vaeshartelt om de hoek, zijn er ook enkele wijngaarden in de buurt, evenals de Termae 2000 in Valkenburg en Chateau St.Gerlach in Houthem. Naast de Outlet in Maasmechelen (10 min. over de autobaan) is ook de Outlet van Roermond (30 min. over de snelweg ) een prima winkelgebied.

 

Home         B&B         Bunde        Foto's       Contact en reserveren

BUNDE

In het mooie zuid-Limburgse landschap in de gemeente Meerssen, ligt Bunde. De centrale ligging maakt Bunde niet alleen makkelijk bereikbaar, maar biedt ook ongekende mogelijkheden voor uitstapjes: